Volledig scherm
Onderzoek in Helmond, nadat een man naakt en bebloed werd aangetroffen. Niet veel later is hij overleden. © Fotopersburo Bert Jansen/Harrie Grijseels

Rijksrecherche onderzoekt dood van man die naakt en bebloed door Helmond liep

De Rijksrecherche doet onderzoek naar de dood van een man in Helmond. Hij liep afgelopen nacht naakt en bebloed door de stad. Agenten brachten hem daarop naar het ziekenhuis, waar hij overleed.

Dat meldt de politie. Omstanders zagen het slachtoffer rond 3.30 uur naakt en bebloed door de Zeeltstraat in de wijk Mierlo-Hout lopen. Zij belden de politie. Agenten kwamen direct ter plaatse. ,,Ze troffen daar een naakte buurtbewoner aan, die een verwarde indruk op hen maakte en met spoed hulp nodig had.”

Volgens een woordvoerster van het OM had de man een delirium (een tijdelijk optredende verwardheid, red.) en konden de agenten ter plekke niet goed spreken met de man. De politie geeft aan dat het om een man uit Helmond gaat.

Ziekenhuis

Omdat de ambulance niet snel genoeg beschikbaar was, werd de man in de politieauto naar het ziekenhuis gebracht. Dat gebeurde onder enig verzet. Na reanimatie kwam hij daar te overlijden, volgens de OM-woordvoerster aan een hartstilstand.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant is de Rijksrecherche een onderzoek gestart naar de mysterieuze dood. In de Zeeltstraat zijn vandaag rond het middaguur veel agenten aanwezig.

De OM-woordvoerster geeft aan dat het in verband met de objectiviteit standaard is dat de Rijksrecherche het onderzoek uitvoert, wanneer iemand in handen van de politie overlijdt.

In samenwerking met indebuurt helmond