Anderhalve meter afstand op het Carolus Borromeus College in Helmond.
Volledig scherm
PREMIUM
Anderhalve meter afstand op het Carolus Borromeus College in Helmond. © Rene Manders / DCI Media

Roostermaker al twee dagen aan het puzzelen: ‘Eindexamenklassen willen we in het ritme houden waarin ze nu zitten’

HELMOND - Van ‘gewoon’ open is maandag geen sprake, nu leerlingen in het voortgezet onderwijs 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Directeur, docent, roostermaker: voor iedereen verandert er iets. Hoe pakt het Carolus Borromeus College in Helmond het aan?

 1. Kinga (29) nam de bus van Polen naar Helmond. En toen ging alles bergafwaarts
  PREMIUM

  Kinga (29) nam de bus van Polen naar Helmond. En toen ging alles bergaf­waarts

  Ze duiken vaak op in het nieuws, arbeidsmigranten uit Polen. Ze worden door de politie met veel te veel aangetroffen in illegale kamers. Werken zich onder belabberde omstandigheden uit de naad in een fabriek. Ontsporen. Of kunnen niet meer voor hun kind zorgen. Het gebeurt bijna nooit dat ze zelf hun verhaal vertellen. Kinga (29) uit Helmond doorbreekt die stilte. ,,Ik heb hier hulp gekregen die in Polen niet bestaat.”
 1. Coaches een handje geholpen in Helmond; nieuw steunfonds voor cultuursector; platform voor stages en vacatures in het voortgezet onderwijs
  Kort nieuws

  Coaches een handje geholpen in Helmond; nieuw steunfonds voor cultuursec­tor; platform voor stages en vacatures in het voortgezet onderwijs

  Hoe zorg je ervoor dat je iedere sporter actief en betrokken krijgt? Door coaches en trainers in hun ontwikkeling te begeleiden is het antwoord. Zeven sportclubs in Helmond gaan meedoen aan de proef ‘Clubkadercoaching’ van sport- en beweegpromoter Jibb+. De verenigingen worden geholpen met het opzetten, uitvoeren en het volhouden van de trainersbegeleiding. In totaal worden 90 vrijwilligers begeleid tijdens de trainingen; daarnaast volgen momenteel zes medewerkers van Jibb+ de training Clubkadercoach. De zeven deelnemende verenigingen zijn SV Rood-Wit ’62, SV Stiphout Vooruit, MULO Honk- en Softbal, KV OEC, SV Swift Helmond, SV Brandevoort en VV Bruheze.

In samenwerking met indebuurt helmond

 1. Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'
  Play

  Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'

 2. Bekijk alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
  Play

  Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie