Volledig scherm
PREMIUM
De bewoner van het huis aan Helmondse Zeppelinstraat kreeg een kogel in zijn voet. Omdat de schutter naar beneden richtte was het geen poging doodslag, volgens het OM. © Chiel Timmermans

Schieten door Helmondse voordeur was zware mishandeling, geen poging tot moord

DEN BOSCH - Het schieten dwars door een Helmondse voordeur terwijl er iemand achter stond was geen poging moord, zelfs geen poging doodslag, maar een zware mishandeling, zo vindt het OM. Echter, schieten in een woonwijk heeft totaal geen pas en het moet een Veldhovense man 44 maanden cel kosten.

Wat er 1 maart in Helmond en Deurne gebeurde was een intrieste zaak, zo vond iedereen maandagochtend in de Bossche rechtbank. Een schietpartij, een woeste achtervolging vol levensgevaarlijke stunts. Een dode ook, omdat een van de vluchters uit de rijdende auto sprong en dat niet overleefde. De chauffeur probeerde even later zijn eigen leven te nemen. En dat allemaal vanwege honderd euro”, verzuchtte officier van justitie Hester van den Eijnden.

  1. Ieder wil zijn ‘eigen’ stadhuis in Helmond
    PREMIUM

    Ieder wil zijn ‘eigen’ stadhuis in Helmond

    HELMOND - De een pleit voor meer groen in het plan, de ander voor meer water. De derde wil een nóg compacter ontwerp, nummer vier vraagt zich af waarom er geen parkeergarage komt. Er zijn zorgen over te veel schaduw en over onveiligheid op straat. Sommigen vinden het eerste model van het nieuwe Helmondse stadhuis beter, anderen het tweede en weer anderen wijzen beide af. Oftewel: het schiet alle kanten op tijdens de informatieavond over het Huis voor de Stad.

In samenwerking met indebuurt helmond