Volledig scherm
De Van Gogh-mural onder de Traversebrug in het centrum Helmond © Fotomeulenhof

Straatkunst moet saaie muren en tunnels in Helmond leuker maken

HELMOND - Saaie muren in Helmond zouden opgevrolijkt kunnen worden met schilderingen. Ook de sombere wanden van tunnels in de stad zouden verfraaid kunnen worden met kunstwerken. Met meer straatkunst kan Helmond uiteindelijk een groot openluchtkunstwerk worden.

‘Helmond als living art’ is een idee van GroenLinks. Alle collega’s in de Helmondse gemeenteraad steunen het. De partij noemt de muurschilderingen op de bibliotheek en onder de Traverse-brug als voorbeeld. ‘Ze dragen bij aan een positief en vrolijk straatbeeld’. 

Dat zou op meer plaatsen in de stad een vervolg mogen krijgen. Als voorbeeld wordt de sombere Henri Dunanttunnel genoemd. Niet alleen murals maar ook andere straatkunstwerken kunnen die plekken opvrolijken.

Aangezien de culturele en urban scene erg actief is in Helmond, zou er animo moeten zijn om mee te denken en kunstwerken te maken. GroenLinks denkt aan een ontwerpwedstrijd voor (amateur)kunstenaars en graffiti-artiesten.

Het stadsbestuur moet het idee nu uitwerken en kijken wat het allemaal gaat kosten. In het voorjaar beslist de gemeenteraad dan of Helmond inderdaad meer straatkunst krijgt.

In samenwerking met indebuurt helmond