Veldwachter Jan den Bok heeft weer een gladgeschoren gezicht

VideoHELMOND - Met zijn Keiebijters-sjaal als geïmproviseerde kapperscape neemt John van Dijk plaats achter de wastafel in zijn kamer in Hotel West-Ende. Tijdens de carnavalsdagen heeft hij als veldwachter Jan den Bok vooropgelopen en bij die rol hoort een baard, die er op aswoensdag weer afgaat. 

,,Wie gaat het doen?”, vraagt Van Dijk met een tondeuse in zijn hand. Er gaan vier handjes omhoog. De eer is aan zijn jongste zoon Neil (3). Met wat hulp vallen de eerste plukken haar op zijn sjaal. ,,Hier zit ook nog wat”, zegt dochter Bette (4) wijzend naar de bakkebaarden van haar vader.

Ook dochter Dixie (11) helpt mee. ,,Laat anders je snor staan, net zoals Bram Krikke”, oppert zoon Lewis (9). Een schaterlach volgt. Toch maar niet, besluit Van Dijk. Met schuim en een mes moeten de laatste haren er ook aan geloven. ,,Dat is toch wel anders, papa zonder baard”, zegt Lewis. Gelukkig hoeft hij niet lang te wachten tot de baard weer begint met groeien. Van Dijk: ,,Meestal laat ik hem vanaf het begin van de zomervakantie staan, maar misschien dat ik dit jaar eerder begin, ik vind het mét toch mooier.”

Dochter Dixie zet de tondeuse in papa's baard.
Volledig scherm
Dochter Dixie zet de tondeuse in papa's baard. © DCI media
John van Dijk, alias veldwachter Jan Den Bok
Volledig scherm
John van Dijk, alias veldwachter Jan Den Bok © DCI Media
John van Dijk doet het laatste beetje zelf terwijl zijn kinderen kijken hoe het gaat.
Volledig scherm
John van Dijk doet het laatste beetje zelf terwijl zijn kinderen kijken hoe het gaat. © DCI media

In samenwerking met indebuurt helmond