De politie hield donderdag in Helmond een actiedag waarbij vier verdachten werden aangehouden voor betrokkenheid bij drugsdealen.
Volledig scherm
De politie hield donderdag in Helmond een actiedag waarbij vier verdachten werden aangehouden voor betrokkenheid bij drugsdealen. © ANP XTRA

Vier verdachten aangehouden voor het dealen van cocaïne en heroïne in Helmond

HELMOND - Vier drugsverdachten zijn donderdagavond aangehouden in Helmond. De politie deed dat tijdens een actiedag, waarbij ze meerdere controles hield op voertuigen waarin mogelijk dealers zaten.

De politie had informatie verzameld over twee mannen van 21 en 38 jaar die drugs zouden dealen vanuit hun auto in het centrum van Helmond. Ze volgden de auto, waarbij een 24-jarige werd betrapt die cocaïne kocht. Bij controle bleek dat er in de auto inderdaad een partij cocaïne lag en een geldbedrag van 500 euro. De drie mannen werden aangehouden. 

Naar aanleiding hiervan werd ook een onderzoek ingesteld in een woning op de Heistraat. Tijdens dit onderzoek werden 21 eenheden heroïne en een busje pepperspray gevonden. Deze zijn in beslag genomen en de 18 jarige bewoner is daarbij aangehouden. 

De vier mannen zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

In samenwerking met indebuurt helmond