Volledig scherm
Sportpark De Warande in Helmond, de accommodatie van RKPVV. © René Manders

Voetbalclub RKPVV uit Helmond royeert speler die scheidsrechter belaagde

HELMOND - De speler van de Helmondse voetbalvereniging RKPVV die afgelopen weekend een scheidsrechter belaagde, is door zijn club geroyeerd.

Volgens voorzitter Jos Slapak van RKPVV is het besluit genomen na diverse gesprekken met de bewuste speler en tussen clubmensen onderling. De KNVB is ingelicht over het royement, net als de leden van RKPVV. Naar de scheidsrechter is een kaart onderweg.

Het eerste team van RKPVV speelde zondagmiddag te topper tegen stadgenoot SC Helmondia. Die club kwam diep in blessuretijd langszij (2-2) nadat de scheidsrechter een vlagsignaal voor buitenspel negeerde. Een van de RKPVV’ers verloor hierop zijn zelfbeheersing. Hij greep de scheidsrechter vast en werkte hem naar de grond.

Volgens de speler was sprake van een ongelukkige botsing, maar zijn trainer Leon van Teeffelen en clubvoorzitter Slapak veroordeelden de actie direct. De aangeslagen arbiter werd naar binnen begeleid. De speler wilde nog zijn excuses aanbieden aan de man, maar daarvoor kreeg hij de kans niet meer.

De nog jonge scheidsrechter heeft aangifte gedaan bij de politie. Die onderzoekt de kwestie. Ook de KNVB is bekend met de zaak. Normaal gesproken kan de inmiddels ex-speler van RKPVV een flinke schorsing tegemoetzien.

In samenwerking met indebuurt helmond