Fried Rijkers krijgt uit handen van wethouder Harrie van Dijk de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond.
Volledig scherm
Fried Rijkers krijgt uit handen van wethouder Harrie van Dijk de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond. © Vincent Knoops

Vrijwilligerspenning gemeente Helmond voor Fried Rijkers

HELMOND - Fried Rijkers (90) heeft de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond gekregen. De onderscheiding is maandagochtend aan hem uitgereikt door wethouder Harrie van Dijk. 

 1. HVV-icoon Nico Docters van Leeuwen ‘kende de statuten uit zijn hoofd’
  PREMIUM
  Necrologie

  HVV-icoon Nico Docters van Leeuwen ‘kende de statuten uit zijn hoofd’

  HELMOND - Over toewijding gesproken. Begin deze maand bezocht Nico Docters van Leeuwen nog zijn laatste wedstrijd van HVV Helmond, uit bij Bruheze. Van tevoren had de club al moeten aangeven welke 30 mensen zouden komen, daar zat Nico niet bij. Maar: ,,In de tweede helft was Nico daar, kwam hij buiten het hek kijken naar de wedstrijd", vertelt HVV-bestuurslid Mike Sleegers. ,,Ik vond dat zo zielig. Ik heb toen mijn plek afgestaan.”
 2. De band Flairck is geen gouwe ouwe uit de platenkast van 60-plussers, maar nog springlevend
  PREMIUM

  De band Flairck is geen gouwe ouwe uit de platenkast van 60-plus­sers, maar nog springle­vend

  HELMOND - De elpees van Flairck vlogen ruim 40 jaar geleden over de toonbanken. Twee platen van de groep haalden de top 10. De Nederlandse band, die klassiek mengt met pop en folk, bestaat nog steeds. Een nieuw album rolde van de persen en Flairck zou deze maand optreden in de Cacaofabriek in Helmond. Totdat de corona-maatregelen roet in het eten gooiden. Het concert is verplaatst naar 8 mei 2021.

In samenwerking met indebuurt helmond