Volledig scherm
De gedenkpaal van Levi Thoonen op het strandje van de Maas bij Well © Ingrid Thoonen

Waalwijker wil treurende ouders van verongelukte Levi (14) uit Helmond helpen: 'Ik maak graag een nieuwe voor ze'

WAALWIJK / WELL - Sjaak Brok heeft te doen met de ouders van Levi Thoonen (14) uit Helmond, van wie de gedenkpaal afgelopen weekend is gestolen. De Waalwijker biedt zijn diensten aan om een nieuwe gedenkpaal te maken.

"Ik las het vanochtend op jullie website en had echt met de familie te doen. Bij deze bied ik aan om een nieuwe gedenkpaal voor Levi te maken", laat Brok weten.

Hoewel hij het niet zeker weet, vreest de Waalwijker dat het monument niet wordt teruggebracht. "Hoe groot is die kans? Ik denk erg klein."

Daags na het ongeluk vond op het strandje een emotionele herdenking plaats, waar toen een gedenkhoekje werd ingericht met bloemen, kaarten en een gedenkpaal.

Deze paal, waarop een foto van de verongelukte tiener te zien is, is nu verdwenen. De kans is groot dat het voorwerp afgelopen weekend moedwillig is meegenomen.

Ongeluk

Het trieste ongeval waarbij de Helmondse tiener verongelukte, gebeurde in mei vorig jaar. Levi sprong op een zonnige zaterdag uit een bootje om in de Maas te zwemmen. De jonge Helmonder werd op dat moment overvaren door een jetski. 

"Ten tijde van het ongeluk las ik de berichten, het is echt een drama. Als de ouders willen dat ik een nieuwe maak, dan doe ik dat graag. Ze mogen contact met mij opnemen. Zo niet, dan even goede vrienden", besluit Brok.

 1. Koffiepraatje tegen eenzaamheid op station Helmond
  PREMIUM

  Koffie­praat­je tegen eenzaam­heid op station Helmond

  HELMOND - Geven en nemen, dat is bij het ochtendgloren het toverwoord naast de fietsenstalling van station Helmond. Daar is op maandagochtend de aftrap van de door NS en ProRail gelanceerde campagne 'Koffie in Helmond'. Reizigers krijgen de komende weken op de vier Helmondse stations in de ochtendspits een gratis kopje koffie aangeboden. Zij moeten in ruil daarvoor op hun beurt aan een wildvreemde een warm drankje overhandigen. Hierdoor moeten mensen meer met elkaar in gesprek raken.
 2. Student Cas van Pabo De Kempel in Helmond wil na ‘Heel Holland Bakt’ klas en keuken combineren
  PREMIUM

  Student Cas van Pabo De Kempel in Helmond wil na ‘Heel Holland Bakt’ klas en keuken combineren

  HELMOND - Ondanks een mooie circustaart viel zondag het doek voor Cas Wolters (23). Het afscheid van ‘Heel Holland Bakt’ is als het aan de student van Pabo de Kempel in Helmond ligt niet het afscheid van tv. Een eigen programma lijkt hem wel wat. Maar hij wil ook voor de klas staan. Het bakken heeft hem veel gebracht: rust in het hoofd bij alle prikkels die hij als doof kind op de middelbare school kreeg.

In samenwerking met indebuurt helmond