Volledig scherm
Hajar Yagkoubi uit Helmond spreekt de VN toe.

Yagkoubi, Letschert en De Rozario genomineerd voor titel Helmonder van het Jaar 2019

HELMOND - Hajar Yagkoubi, Rianne Letschert en Jermain De Rozario maken kans om de Helmonder van het Jaar 2019 te worden.  

De titel gaat naar een persoon of instelling die zich verdienstelijk maakt voor de stad Helmond op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied. Dit jaar wordt voor de 25ste keer een Helmonder van het Jaar gekozen.

Yagkoubi is namens Nederland jongerenvertegenwoordiger voor de Verenigde Naties. In september sprak zij in New York tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de commissie die gaat over sociale, humanitaire en culturele zaken. Vorig jaar ontving ze van de jury van de Helmonder van het Jaar een eervolle vermelding voor haar werk.  

Volledig scherm
Rianne Letschert, Topvrouw van het Jaar 2019. © Foto Sem Wijnhoven/Fotomeulenhof

Rianne Letschert is in september uitgeroepen tot Topvrouw van het Jaar 2019. De rector magnificus van de universiteit van Maastricht wordt door de jury vooral geroemd om haar inzet voor maatschappelijk onderwerpen als gelijkwaardigheid en diversiteit.

Volledig scherm
Jermain de Rozario viert met de medewerkers van zijn restaurant De Rozario in Helmond dat hij een Michelinster heeft gekregen. © Foto Dave Hendriks/Fotomeulenhof

Jermain de Rozario’s restaurant kreeg als eerste in Helmond ooit een Michelinster. De jury roemt zijn doorzettingsvermogen en zijn positieve uitstraling voor de stad.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Helmond op 6 januari wordt bekendgemaakt wie zich de 25ste Helmonder van het Jaar mag noemen. Alle inwoners van de stad zijn welkom op de receptie die wordt gehouden op het Speelhuisplein. In tegenstelling tot voorgaande jaren hoeven bezoekers dit keer geen toegangskaarten te bemachtigen. Omdat er toen maar plaats was voor 434 mensen en de kaartjes binnen een paar minuten waren vergeven, moesten volgens de gemeente een heleboel mensen teleurgesteld worden. Vandaar dit jaar een andere opzet. 

Het Speelhuisplein wordt voor de gelegenheid overdekt en omgebouwd tot nieuwjaarsplein waar Helmonders nieuwjaarswensen kunnen uitwisselen. Er is livemuziek en er worden winterse versnaperingen aangeboden. En er wordt dus bekendgemaakt wie Helmonder van het Jaar wordt.

Naast de juryprijs, wordt er ook een publiekprijs uitgereikt. Tot en met 31 december kan op de genomineerden gestemd worden via rabobank.nl/helmondpeelnoord. 

In samenwerking met indebuurt helmond