Omdat de kans op herhaling van huiselijk geweld van een Helmonder jegens zijn ex groot is, laat de rechtbank hem een enkelband aanmeten zodat een contactverbod kan worden gecontroleerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Omdat de kans op herhaling van huiselijk geweld van een Helmonder jegens zijn ex groot is, laat de rechtbank hem een enkelband aanmeten zodat een contactverbod kan worden gecontroleerd. © Shutterstock

Zorgen om ‘grenzeloze’ Helmonder die zijn handen niet thuis kon houden bij Eindhovense ex

DEN BOSCH - Volgens de Bossche rechtbank kent een 28-jarige Helmonder absoluut geen grenzen als het om zijn Eindhovense ex gaat. Hij krijgt dertig maanden cel voor het herhaaldelijk mishandelen van haar. Ook sloeg hij haar en haar vriendin met een ploertendoder waardoor de laatste zwaargewond raakte.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt helmond

 1. Honderd mensen gewond bij treinongeluk Egypte
  Play

  Honderd mensen gewond bij treinonge­luk Egypte

 2. Strandganger filmt bommenwerper die noodlanding maakt op zee
  Play

  Strandgan­ger filmt bommenwer­per die noodlan­ding maakt op zee