Volledig scherm
© Robin Hilberink

20 geïnteresseerden voor Hengelose watertoren

HENGELO - Twintig mensen hebben zich gemeld bij Ter Steege voor de watertoren. Het gebouw aan de Watertorenlaan staat sinds eind november te koop voor 260.000 euro. Geïnteresseerden moeten niet alleen een zak geld meenemen, maar ook een mooi plan.

Momenteel is Anne Bolster, gebiedsontwikkelaar bij Ter Steege uit Rijssen, druk bezig met rondleidingen. „Aanmelden kon tot 1 januari, zo'n twintig geïnteresseerden hebben zich gemeld. Het aantal schommelt een beetje, omdat er ook een paar zijn afgehaakt na de bezichtiging.”

Heel blij met de aandacht

Nadat alle gegadigden het gebouw hebben gezien, moet er een gedegen plan komen te liggen. Plannen inleveren kan tot eind maart, daarna maakt Ter Steege zelf een keuze uit de ingeleverde ideeën. 

„We wisten eigenlijk niet hoeveel animo we moesten verwachten. We zijn heel blij dat er zoveel aandacht voor de Watertoren is. De plannen van de geïnteresseerden lopen heel erg uiteen.” Op dit moment zijn er nog geen definitieve plannen ingeleverd, daarom kan Bolster geen uitspraken doen over projecten.

Voorwaarden

Ter Steege heeft een aantal voorwaarden opgesteld voor verkoop van de toren. Zo moet het gebouw een buurtfunctie krijgen en in de plannen voor het watertorenpark passen. Daarnaast moet de status van rijksmonument behouden blijven. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo