Volledig scherm
Wethouder Mariska ten Heuw: „We weten dat deze kinderen vaak niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes.” © Lars Smook

700 Hengelose kinderen buiten beeld

Naar schatting zo’n 700 Hengelose kinderen maken geen gebruik maken van vergoedingsregelingen op basis van het Kindpakket zoals de gemeenteraad die eerder heeft vastgesteld. De gemeente probeert deze kinderen via verschillende kanalen te bereiken.

HENGELO Volgens het CBS groeien in Hengelo naar schatting zo’n 2200 kinderen op in armoede. Met het Kindpakket ze tal van extra bijdragen krijgen, zodat zij net als alle andere kinderen mee kunnen doen aan activiteiten in de samenleving. De gemeente heeft 1500 kinderen in beeld. Deze groep krijgt rechtstreeks informatie over het Kindpakket.

Wethouder Mariska ten Heuw: „Deze kinderen groeien op in gezinnen met een laag inkomen. Bijvoorbeeld omdat de ouders een eigen bedrijf hebben, het minimum loon verdienen of een andere uitkering dan bijstand krijgen. We weten dat deze kinderen vaak niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes.”

Maandinkomen

Kinderen van alleenstaande ouders met een netto maandinkomen lager dan 1125 euro en kinderen in gezinnen met een gezamenlijk netto maandinkomen lager dan € 1607 komen in aanmerking voor het pakket. Kindpakket. Het gaat dan om vergoeding voor schoolkosten (kinderen van 4 tot en met 11 jaar 110 euro, van 12 tot en met 17 jaar 200 euro), een kledingbon voor de aanschaf van kleding en/of schoeisel van 100 euro, een bijdrage bijdrage voor sportieve of culturele activiteiten 225 euro en voor zwemlessen 290 euro.

Fietsregeling

Ook is er een fietsregeling voor schoolgaande kinderen vanaf groep 5 tot en met het eerste jaar voortgezet onderwijs, een gratis identiteitskaart voor kinderen, gratis lidmaatschap van de speel-o-theek en stelt de gemeente een computer (één per gezin, eenmaal in de vijf jaar) beschikbaar.

Aanvragen van het Kindpakket kan digitaal via www.hengelo.nl/kindpakket of met een aanvraagformulier Kindpakket. De aanvraagformulieren zijn op te halen bij het publieksplein in het stadskantoor aan de Hazenweg, bij de bibliotheek aan de Beursstraat en het zorgloket bij Wijkracht.

  1. Directeur Siemens Hengelo over sluiting: 'Dreun voor medewerkers en regio'

    ENSCHEDE/HENGELO - Directeur Huub Banus reageert vrijdag in de Grolsch Veste op de sluiting van Siemens in Hengelo. Hij noemt de sluiting een dreun voor de medewerkers, de stad Hengelo en de regio. Hij benadrukt dat Siemens niet over een nacht ijs is gegaan. "Er zijn goede analyses uitgevoerd en uiteindelijk heeft dat helaas tot deze keuze geleid." Banus benadrukt dat medewerkers op hem kunnen rekenen. "We gaan het proces in met de bonden en de ondernemingsraad en wij zullen onze verantwoordelijkheid nemen."

In samenwerking met indebuurt Hengelo