Volledig scherm
PREMIUM
Edwald Oude Huikink (nr. 33) start altijd vanaf de laatste rij en moet overheid worden gehouden tot het gas er op kan. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Aan motor vastgebonden Hengeloër krijgt na 25 jaar racelicentie terug

ASSEN/HENGELO - Onder de racehelm klonk een oerkreet en vloeiden tranen, toen hij zijn tijd op het rondebord las. Zijn verlamde benen zaten met klittenband aan zijn motorfiets, maar Edwald Oude Huikink (52) uit Hengelo heeft desondanks zijn racelicentie terug.

Op 9 juli 1994 ging Edwald Oude Huikink met een snelheid van 200 kilometer onderuit in de Meeuwenbocht op het circuit van Assen en brak hij zijn rug. Sindsdien gekluisterd aan een rolstoel, bleef hij altijd hopen om een come-back in de motorsport. Uitgerekend op Assen slaagde de Hengeloër er vrijdag in om aan alle eisen te voldoen, die worden gesteld aan teruggave van zijn licentie.

  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.

In samenwerking met indebuurt Hengelo