Bewoners aan de Anna Bijnsstraat en de Anton van Duinkerkenstraat in Groot Driene maken bezwaar tegen het opkopen van panden voor arbeidsmigranten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners aan de Anna Bijnsstraat en de Anton van Duinkerkenstraat in Groot Driene maken bezwaar tegen het opkopen van panden voor arbeidsmigranten. © Marieke Amelink

Advocaat uit Hengelo koopt woningen op voor arbeidsmigranten, buurt klaagt over ernstige overlast: ‘Dit verbaast ons’

HENGELO - De uit Syrië afkomstige en in Hengelo wonende advocaat Joni Elyia koopt huizen op in Groot Driene om er arbeidsmigranten uit Oostbloklanden in te vestigen. Omwonenden klagen intussen over ernstige overlast van hoofdzakelijk Polen en Roemenen.

 1. Die dronken Facebookfoto of onbeholpen tweet: waarom is gegevens van het internet af krijgen zo moeilijk?
  PREMIUM

  Die dronken Facebookfo­to of onbeholpen tweet: waarom is gegevens van het internet af krijgen zo moeilijk?

  Docent Thijs Poelhekke staat pas twee dagen voor de klas van het Montessori College Twente in Hengelo als hij wordt ontslagen. Reden? Leerlingen hebben Poelhekke gegoogeld en vinden oude maar extreme (vooral seksueel getinte) teksten en afbeeldingen die de voormalig stadsdichter van Raalte op sociale media plaatste. Waarom is het eigenlijk zo moeilijk om je online verleden uit te wissen?
  Hengelo
 2. Alerte medewerkers Keolis in trein van Hengelo naar Enschede voorkomen mogelijke moord
  PREMIUM

  Alerte medewer­kers Keolis in trein van Hengelo naar Enschede voorkomen mogelijke moord

  Controleurs van het openbaarvervoersbedrijf Keolis vangen op 12 oktober verontrustend klinkende zinnen op in de trein van Hengelo naar Enschede. Een driftig bellende man roept: ‘Ik steek hem een mes tussen de ribben!’ De boze man is de bij politie en justitie bekende Danny M. (28) uit Enschede. Als hij in zijn woonplaats wordt aangehouden blijkt hij in het bezit van twee grote vleesmessen.
  Hengelo

In samenwerking met indebuurt Hengelo