Volledig scherm
Brand bij Moeder Teresakerk in Hengelo © News United / Jack Huygens

Afscheid van Moeder Teresakerk met bijzondere viering

HENGELO - De restanten van de afgebrande Moeder Teresakerk aan de Meijersweg worden binnenkort gesloopt. Zondag neemt de geloofsgemeenschap afscheid van het gebouw met een bijzondere viering. De eucharistieviering staat in het teken van het patronesfeest van Moeder Teresa.

De mis wordt gehouden in een tent op de parkeerplaats naast de kerk en begint om 10.00 uur. Ook parochianen van de andere geloofsgemeenschappen van parochie De Goede Herder zijn welkom. De Moeder Teresakerk werd 8 juli getroffen door brand. Alleen de muren staan nog overeind. Wanneer begonnen wordt met de sloop, kan vicevoorzitter Gerard ter Ellen van het parochiebestuur nog niet precies zeggen. Het wachten is op de vergunning. De inzet is erop gericht de geloofsgemeenschap te behouden.

Opties die worden bekeken: volledige herbouw aan de Meijersweg; gedeeltelijke herbouw aan de Meijersweg; geen herbouw; aankoop van een andere ruimte in Hengelo-Zuid; huur van een andere ruimte in Hengelo-Zuid of semi-permanente (nood)bouw aan de Meijersweg. Ter Ellen hoopt zondag meer te kunnen melden.

In samenwerking met indebuurt Hengelo