Amateur en professional laten Hengelo van zonnige kunst genieten

videoHENGELO - Professionele kunstenaars en amateurs vullen elkaar goed aan op straat. Voeg er de eerste echt voorjaarswarmte sinds weken aan toe en de culturele zaterdag van Hengelo kan niet meer kapot.

Overal in de binnenstad staan zaterdagmiddag beoefenaars van verschillende kunsten zij aan zij, een samenwerking van Kunsten op Straat, Street Art en de Week van de Amateurkunst (WAK).

Combinatie

Voor het eerst combineren de drie stromingen hun programma met professioneel straattheater, graffitikunst en amateurs die zingen, schilderen, dansen of een andere vorm van creativiteit tonen.

 ,,Amateurs en professionals hebben elkaar nodig, inspireren elkaar en houden de ander scherp”, zegt mede-organisator Simone Roerink.

Volledig scherm
Da Vinci-achtige bouwsels op de Enschedesestraat © Martin Ruesink
  1. Drie Twentse aanhoudingen in onderzoek naar fraude door mesthandelaar

    Drie Twentse aanhoudin­gen in onderzoek naar fraude door mesthande­laar

    HENGELO - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft drie functionarissen van een Twents bedrijf in vervoer, handel en verwerking van mest aangehouden. De onderneming uit de omgeving van Hengelo en de functionarissen worden ervan verdacht te frauderen door het doen van valse laad- en losmeldingen en het manipuleren van mestmonsters. Hiermee zijn volgens de NVVA vermoedelijk tientallen boeren gefaciliteerd.

In samenwerking met indebuurt Hengelo