Annie Rouwenhorst (75) mag niet langer autorijden. Hoewel haar arts haar meerdere malen gezond genoeg bevond, bleef instantie CBR in gebreke.
Volledig scherm
PREMIUM
Annie Rouwenhorst (75) mag niet langer autorijden. Hoewel haar arts haar meerdere malen gezond genoeg bevond, bleef instantie CBR in gebreke. © Carlo ter Ellen DTCT

Annie (75) uit Beckum dupe van traag CBR, verlenging rijbewijs duurt al maanden

Vier maanden geleden stuurde Annie Rouwenhorst (75) het eerste papierwerk op om haar rijbewijs te verlengen. Ruim op tijd, dacht ze. Het bleek een misvatting. Wegens drukte bij het CBR heeft de Beckumse nog altijd geen groen licht. „Rampzalig hoe het daar geregeld is.”

De auto brengt Annie Rouwenhorst (75) uit Beckum al sinds haar 22ste levensjaar overal heen; naar de supermarkt, familie en huisarts. En naar Het Borsthuis in Hengelo en de kantine van TVO in Beckum, waar ze nog altijd vrijwilligerswerk doet. Maar voor al die dingen moet ze nu vragen of haar man haar er naar toe wil brengen. Niet omdat ze niet meer kan of mag autorijden, maar omdat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) de zaakjes niet op orde heeft.

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo