Volledig scherm
De organisatoren van het Bam! Festival werden tijdens Hengeloos Peil genomineerd voor de persprijs 2018. Vlnr: Thijmen de Groot en Jana Simmelink (van BAM), Gerard Smink en Esther Rouwenhorst (van Hengeloos Peil) en Luuk Schmidt (van BAM). © Christian van der Meij

BAM!Festival Hengelo
genomineerd voor persprijs

HENGELO - Het BAM! Festival  werd maandagavond in politiek café Hengeloos Peil genomineerd voor de persprijs 2018. 

Het gratis festival  trekt al tien jaar lang vele duizenden mensen naar het Prins Bernhardplantsoen. De organisatoren van het muziekfestival wonnen vorig jaar de Festival Award Overijssel. 

Gewoon hartstikke goed"

De enthousiaste organisatoren van het festival kregen in het politiek café Hengelo's Peil complimenten voor hun inzet. Jullie doen het gewoon hartstikke goed", aldus journalist Gerard Smink namens Hengeloos Peil.

Breed programma

Ook voor de 2018-editie die op 26 mei wordt gehouden,  is het opnieuw gelukt om een breed muziekprogramma neer te zetten. Van aanstormend talent tot internationale acts. Zo is met Fresku is één van de smaakmakers uit de Nederlandse hiphop aangetrokken, vertelde muziekprogrammeur Luuk Schmidt.

Sabrina Starke

De bekende Rotterdamse Sabrina Starke tekent voor een soulvol geluid. Maar ook de fans van reggae (Roots Rising), techno (OWNA en Construct), electro (Quibus), indie (het Canadese Daysormay) komen aan hun trekken op het BAM!  Festival.  

Geen fusie

Het festival valt dit jaar samen met het festival Kunsten op Straat, dat voorheen in juni werd gehouden.  Maar van een mogelijke fusie is absoluut geen sprake, aldus  voorzitter Thijmen de Groot.  

Nominaties

Alle tien nominaties voor de persprijs zijn nu bekend. In juni wordt duidelijk wie de prijs wint. Naast de persprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Via onder meer de website tctubantia.nl kan iedereen meestemmen. Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV en  Schouwburg Hengelo.

In samenwerking met indebuurt Hengelo