Volledig scherm
Het grote podium staat er al. © Jan Ankoné

BAM! Festival in Hengelo: ‘supermooie’ line-up en nog gratis ook

HENGELO Het Prins Bernhardplantsoen vormt zaterdag weer het decor van het jaarlijkse BAM! Festival: volgens de talrijke vaste bezoekers het leukste evenement dat Hengelo te bieden heeft. En nog gratis ook.

De voorbereidingen zijn deze woensdagochtend in volle gang. De grote podia staan er al. Vrijwilligers zijn druk bezig met de inrichting en aankleding van het park.

Aangenaam

Het BAM! Festival beleeft zaterdag zijn twaalfde editie. De organisatie rekent op een dikke 15.000 bezoekers over de hele dag. Het belooft zaterdag aangenaam festivalweer te worden, dus daar zal het in ieder geval niet aan liggen.

Kenny B

Aan het programma ook niet. Een woordvoerster van de organisatie spreekt van ‘een supermooie line-up’. Grote trekker is Kenny B, de rapper die een vette hit scoorde met zijn loflied op Parijs. Andere bekende namen: The Animals & Friends (bekend van de klassieker House of The Rising Sun) en Freez. Het festival wordt afgesloten door de Israëlisch-Ethiopische zanger Gili Yalo.

Theater

Naast muziek vormen ook theater en kunst vaste onderdelen van het festival. Met een scala aan workshops, poëzie, schaduw- en straattheater is er voor iedereen wat te beleven. Voor de jongere bezoekers is er een speciaal kindertheaterprogramma. Het festival begint om 12.00 uur. De toegang is gratis.

Volledig scherm
De voorbereidingen voor het 12de BAM! Festival zijn in volle gang. © Jan Ankoné
Volledig scherm
Dorst hoeven de bezoekers zaterdag niet te lijden. © Jan Ankoné

In samenwerking met indebuurt Hengelo