Volledig scherm
Band 'A Mili' © Open Podium Twente

Band 'A Mili' wint Open Podium Twente 2018

HENGELO - De band 'A Mili' is zaterdagavond uitgeroepen tot winnaar van de regionale talentenjacht Open Podium Twente. Naast een beker en wisseltrofee wint de band een geldbedrag van 2.500 euro.

De finale van de regionale talentenjacht vond zaterdagavond plaats in de Schouwburg Hengelo. De jury was lovend over A Mili. Ze sprak van 'een act die erin knalde met veel kracht en diversiteit. Een act die klopt en staat als een huis.'

Tweede en derde

De tweede plaats was voor singer-songwriter Khalil Toumi. Hij won een geldbedrag van 1.000 euro. 'Een act die weet te raken, een mooie compositie die werd gebracht met veel eigenheid en innerlijke kracht', aldus de jury.

Op de derde plaats eindigde dansduo 'Kerala', bestaande uit Lotte en Iris uit Hengelo. Zij wonnen 500 euro. De Jong Talentprijs, goed voor 750 euro, ging naar de dansgroep Team Eastian Movement uit Hengelo.

Over

Het Open Podium Twente is een talentenjacht waaraan zowel aanstormend als gevestigd talent kan deelnemen. De talentenjacht bestond uit verschillende rondes, waaraan alleen kandidaten woonachtig in de provincie Overijssel, of afkomstig uit diezelfde provincie, mochten deelnemen. In totaal deden er 13 acts mee aan de finale.

In samenwerking met indebuurt Hengelo