Bert en Anne Beernink voor hun woonhuis aan de Binnenveldweg. Volgens het oude bestemmingsplan mag er alleen een sociaal-maatschappelijke instelling zitten. Volgens advocaat Daniëlla Nijman is De Toermalijn echter een sociaal-medische instelling.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert en Anne Beernink voor hun woonhuis aan de Binnenveldweg. Volgens het oude bestemmingsplan mag er alleen een sociaal-maatschappelijke instelling zitten. Volgens advocaat Daniëlla Nijman is De Toermalijn echter een sociaal-medische instelling. © Annina Romita

Beerninks dagen Hengelo opnieuw voor rechter: ‘Gemeente moet handhaven, want kinderdagcentrum Toermalijn staat er illegaal’

ZWOLLE – Staat kinderdagcentrum De Toermalijn in Hengelo er illegaal? Volgens het oude bestemmingsplan wel, stelt de raadsvrouw van Bert en Anne Beernink die al jaren overlast hebben van de instelling. Via een rechtszaak wil het stel handhaving afdwingen.

  1. Als Amalia ergens ‘opduikt’, is dit Twentse duo er (digitaal) bij: ‘Sommige informatie geef je niet prijs’
    PREMIUM

    Als Amalia ergens ‘opduikt’, is dit Twentse duo er (digitaal) bij: ‘Sommige informatie geef je niet prijs’

    HENGELO - Hoe vaak krijgen we inkijk in het leven van Amalia, de jonge vrouw die ooit onze koningin wordt? Juist, zelden. Het weelderige leven van de kroonprinses speelt zich vooral achter gesloten deuren af. Als Amalia wél opduikt, zijn Claudia Witteveen (36) en Ella Vermeulen (55) uit Hengelo er (digitaal) bij. Op hun nieuwe site AllThingsAmalia.nl volgen ze het bestaan van de prinses op de voet.

In samenwerking met indebuurt Hengelo