Volledig scherm
PREMIUM
Myrthe Moorrees van FC Twente Vrouwen met haar vader Johan. „Zonder mijn vader had ik het profvoetbal niet gehaald.” © La League

Bij voetbalclinic voor meisjes in Hengelo doen ook de vaders mee

HENGELO - Niet alleen de meisjes zelf, maar ook de vaders van de 9- tot en met 16-jarige deelneemsters uit Twente doen woensdagavond bij ATC’65 in Hengelo mee aan een voetbalclinic van La League. Volgens de voetbalcommunity wordt de rol van de vader vaak nog onderbelicht. Door de vaders erbij te betrekken hoopt La League dat beeld te weg te nemen.

La League is een nieuw initiatief van Plan Nederland in samenwerking met onder andere de Eredivisie Vrouwen. Zij willen met La League dat zoveel mogelijk meisjes, ondersteund door hun vaders, in Nederland en ontwikkelingslanden gaan voetballen. In Brazilië en Nicaragua wordt voetbal ingezet om meisjes sterker te maken en hiermee tienerzwangerschappen en kindhuwelijken te voorkomen. In Nederland worden er door La League voor meiden door heel het land voetbalevenementen georganiseerd om de speelsters te blijven motiveren en beter te maken.

In samenwerking met indebuurt Hengelo