Volledig scherm
Foto uit de expositie ‘Young & Gay’ van fotografe Marjolein Annegarn in Hengelo. © Marjolein Annegarn GARN Fotografie

Bijzondere expositie in Hengelo: hoe is het anno 2019 om uit de kast te komen?

HENGELO - Een bijzondere expositie rondom Coming Out Dag. Met foto's laat Marjolien Annegarn zien hoe het anno 2019 is om uit de kast te komen.

De gemeente Hengelo besteedt ook dit jaar weer aandacht aan de nationale Coming Out Dag. Dit is op 11 oktober en deze dag staat in het teken van LHBT-ers en de moeite die het velen nog steeds kost om ‘uit de kast te komen’: hun geaardheid te tonen. De gemeente Hengelo organiseert in de hele week rond de Coming Out Dag activiteiten. 

De gemeente gebruik van de expositieruimte van HeArtGallery met tot en met 20 oktober de expositie ‘Young & Gay’ van fotografe Marjolein Annegarn. Hoe is het om anno nu uit de kast te komen? Fotograaf Marjolein Annegarn legde jongeren tussen de 14 en 19 deze vraag voor en maakte portretten van ze. 

Worsteling

Hoe is het om er achter te komen dat je gay bent? Al heel jong moeten ze dealen met angst voor afwijzing, soms daadwerkelijke uitsluiting, problemen met familie, verlies van vrienden en vooral de worsteling om zichzelf te accepteren. Naast de expositie in HeArtGallery is er ook een boek aanwezig met alle portretten, lange interviews met de jongeren, columns van bekende Nederlandse gays en info voor gayjongeren.

 Gratis

De expositie is gratis toegankelijk voor iedereen tijdens de reguliere openingstijden van HeArtGallery (donderdag t.e.m. zondag van 13.00 tot 17.00 uur) maar ook – op afspraak – met een klas of groep via info@heartgallery.info.

In samenwerking met indebuurt Hengelo