De bioscoop aan de Beekstraat in Hengelo.
Volledig scherm
De bioscoop aan de Beekstraat in Hengelo. © News United/Jack Huygens

Bioscoop in Hengelo overvallen, dader opgepakt

HENGELO – Een bioscoop aan de Beekstraat in Hengelo werd in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een overval. Dankzij een goed signalement kon de politie de dader niet veel later in de kraag vatten.

Iets na middernacht kwam de melding van de overval binnen bij de politie. De dader had het gemunt op de inhoud van de kassa van de bioscoop. Hij bedreigde daarbij een medewerker. Desondanks lukte het de overvaller niet om iets buit te maken, waarop hij op de vlucht sloeg.

De bioscoop schakelde de politie in. Hoewel de schrik er bij de medewerker in kwestie nog goed in zat, gaf hij een duidelijk signalement af van de dader. Niet veel later pakte de politie de verdachte op.

Bekende van de politie

Het gaat om een 24-jarige man uit Hengelo, die te boek staat als een bekende van de politie. De recherche onderzoekt de zaak verder. Over de aard van de dreiging wordt in het belang van het onderzoek geen mededeling gedaan.

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo