Emine Acar coördineert de bezorgdienst van Hengelo toen & nu.
Volledig scherm
Emine Acar coördineert de bezorgdienst van Hengelo toen & nu. © Annina Romita

Bladenbezorger van Museum Hengelo: ‘We brengen ze gewoon bij de mensen, corona of geen corona’

De vrijwilligerHENGELO - Veel Hengelose bedrijven en instanties steunen op de hulp van vrijwilligers. Maar wie zijn deze mensen en wat drijft ze om dit belangeloze werk te doen?

Emine Acar coördineert de bezorgdienst van Hengelo toen & nu, het historische tijdschrift dat wordt gemaakt onder de vlag van het Museum Hengelo. Acar is bovendien gastvrouw in het museum en bezorgt zelf het blad ook. Hengelo toen & nu verschijnt zes keer per jaar en gaat naar 1130 donateurs.

1. U trotseert weer en wind voor Hengelo toen & nu?

 "Ja, de omstandigheden maken niet uit. Ik ben er. Het eerstvolgende blad komt op 10 april binnen. We brengen ze gewoon bij de mensen, zoals altijd, corona of geen corona. Ik bezorg in Klein Driene, de Hengelose Es en een gedeelte van Esrein. Klein Driene is mijn eigen wijk. De bezorgers van de andere twee wijken waren gestopt. Toen nam ik die er maar bij. Als één van de 25 vaste bezorgers afwezig is of ziek, dan kijk ik of ik een vervanger kan vinden. Als dat niet lukt, dan bezorg ik zelf. Ik doe 30 minuten over een wijk.”

2. U bezorgt per fiets?

 "Ja, ik heb een e-bike. Dat gaat lekker snel. Ik ga er ook mee naar mijn werk, bij Primark in Enschede.”

3. Heeft u vaste routes? 

"Ja, ik bezorg eerst in Klein Driene. Dan in de ochtend vóór mijn werk in de Hengelose Es. Diezelfde ochtend ga ik naar het Esrein. In totaal ben ik er dus twee dagen mee bezig. Dat valt wel mee, hè? Ik kom vooral bij eengezinswoningen en in een aantal flats."

4. Belt u wel eens aan bij een abonnee? 

"Dat is niet nodig. Het zijn allemaal onbekenden voor mij. Ik heb geen vaste adresjes voor een kopje koffie. Dat hoeft ook niet hoor. Ik bezorg meestal in alle vroegte."

5. Wat vindt u eigenlijk van het blad?

 "Ik ben zelf donateur van het Museum Hengelo en krijg het blad ook. Het is leuk, ik lees het altijd helemaal. In het blad komen veel onderwerpen aan bod en er staan prachtige foto's in. Ik vind het goed.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo