Volledig scherm
PREMIUM
Blauwe zone. © ANP

Blauwe zone in Deldenerstraat in Hengelo om ambtenaren te weren

HENGELO - De gemeente wil een blauwe zone instellen in een deel van de Deldenerstraat. Het college van B en W heeft daartoe besloten op verzoek van aanwonenden.

Het gaat om het gedeelte van de Deldenerstraat vanaf de kruising met de Tuindorpstraat tot aan het spoorviaduct. Nu kunnen automobilisten hier nog gratis parkeren, net zo lang als ze willen. Maar daar komt dus verandering in. Binnenkort mag er op werkdagen niet langer dan een uur geparkeerd worden, uitsluitend met een parkeerschijf. De maximale parkeerduur geldt op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur, plus op donderdag (koopavond) van 18.00 tot 21.00 uur.

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.

In samenwerking met indebuurt Hengelo