Volledig scherm
PREMIUM
Blauwe zone. © ANP

Blauwe zone in Deldenerstraat in Hengelo om ambtenaren te weren

HENGELO - De gemeente wil een blauwe zone instellen in een deel van de Deldenerstraat. Het college van B en W heeft daartoe besloten op verzoek van aanwonenden.

Het gaat om het gedeelte van de Deldenerstraat vanaf de kruising met de Tuindorpstraat tot aan het spoorviaduct. Nu kunnen automobilisten hier nog gratis parkeren, net zo lang als ze willen. Maar daar komt dus verandering in. Binnenkort mag er op werkdagen niet langer dan een uur geparkeerd worden, uitsluitend met een parkeerschijf. De maximale parkeerduur geldt op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur, plus op donderdag (koopavond) van 18.00 tot 21.00 uur.

  1. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin

    HENGELO - Hij heeft hem voor de dertiende keer opgebouwd, nu voor het allerlaatst. „Zoals pa elk jaar belooft”, zegt zijn dochter Marion lachend. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) kan het niet laten. Nog één keer wil hij iedereen laten zien hoe een kersttuin eruit hoort te zien: „Eén thema, een beetje eenheid en niet allemaal verschillende soorten lampjes die allemaal weer op een andere manier knipperen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo