Al decennia lang wordt er gesproken over de invulling van het Heemaf-terrein aan de Bornsestraat. Het huidige plan, met een woontoren achter het voormalige onderkomen van museum Heim en tegen de oude begraafplaats, stuit op verzet.
Volledig scherm
PREMIUM
Al decennia lang wordt er gesproken over de invulling van het Heemaf-terrein aan de Bornsestraat. Het huidige plan, met een woontoren achter het voormalige onderkomen van museum Heim en tegen de oude begraafplaats, stuit op verzet. © Emiel Muijderman


Plan voor woontoren naast oude begraafplaats Hengelo is kwestie van ‘uithuilen en opnieuw beginnen’

HENGELO - ‘Verbijsterend’ noemt Heemschut het plan voor de woontoren naast de oude begraafplaats. Het proces rond de invulling van het Heemaf-terrein zou helemaal over moeten. Uithuilen en opnieuw beginnen, vindt de erfgoedvereniging.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'