Café in Hengelo gesloten na politie-inval; harddrugs aangetroffen

VideoHENGELO - De politie heeft zaterdagnacht een inval gedaan in café Club TopShot aan de Willemstraat in Hengelo. Bij die inval is een grote handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het pand is op last van burgemeester Sander Schelberg van Hengelo per direct gesloten.

Het vermoeden dat in de horecazaak werd gehandeld in harddrugs, bestond bij de politie al enkele weken. De politie viel het pand zaterdagnacht tegen 00.30 uur binnen. Agenten troffen pillen en wikkels met vermoedelijk cocaïne en wiet aan.

Aanhouding

Tijdens de inval waren er ongeveer 40 personen in de horecazaak aanwezig. Eén persoon is aangehouden; het gaat om een 41-jarige man uit Hengelo.

Bij de politie-inval werden veel agenten ingezet. Het café werd afgeschermd met zwarte schermen en agenten barricadeerden de ingang van de horecazaak aan de Willemstraat.

Sluiting

De politie-inval werd in samenwerking met de gemeente gehouden. De burgemeester heeft de horecazaak in eerste instantie voor de duur van twee weken gesloten, maar Schelberg is van plan het pand voor minimaal een jaar te sluiten.

Volledig scherm
Het café werd afgezet met zwarte schermen © News United/Jack Huygens

In samenwerking met indebuurt Hengelo