Volledig scherm
TT-2019-010761 HENGELO - Lock me Up, free a girl is een actie om geld op te halen tegen kinderprostitutie. Reni Snellers (foto) en Mariolein Vossebeld laten zich opsluiten, om geld op te halen EDITIE: HENGELO FOTO: Emiel Muijderman EVM20190514 © Emiel Muijderman

Campagne Lock me Up Hengelo brengt 70.000 euro op

De organisatie van Lock me Up Free a Girl kijkt terug op een zeer succesvolle Hengelose editie. Tijdens Lock me Up lieten bekende en onbekende Hengeloërs zich 12 uur lang opsluiten in een hokje op het Free a Girlplein, tussen The Three Musketeers en ’t Neutje. Met deze actie heeft de organisatie 70.000 euro opgehaald. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de bevrijding van minderjarige meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. 

Organisator Rachel Denneboom vertelde vorige week in deze krant dat ze blij is dat Hengelo voor het eerst deelneemt aan de actie. „Ik doe voor de tiende keer mee, voor het eerst in Hengelo en voor de zesde keer in Twente. Vandaag is de eerste dag. Tot nu toe is 29.000 euro opgehaald. Dus Hengelo moet ons echt nog een beetje helpen, want ons doel is 50.000 euro.” Het meehelpen door de Hengeloërs is dus zeker gelukt, de organisatie haalde 20.000 euro meer op dan ze van plan waren. Vorig jaar haalde de actie Lock me Up Free a Girl landelijk ruim een half miljoen euro op. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo