Volledig scherm
Als het aan Lokaal Hengelo ligt, wordt het parkeerterrein bij de Bataafse kamp blauwe zone: maximaal twee uur gratis parkeren. © Martin Ruesink

CDA en PVV: parkeren in centrum Hengelo al vanaf 17 uur gratis

HENGELO - Maak het parkeren in de binnenstad al vanaf 17.00 uur gratis. Dat is het voorstel dat de fracties van CDA en PVV dinsdagavond willen indienen tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Nu geldt nog betaald parkeren tot 19.00 uur, van maandag tot en met zaterdag (behalve koopavond). Het college van B en W stelt voor om dat terug te draaien tot 18.00 uur. Dat is een van de maatregelen waarmee het college het bezoeken van de binnenstad aantrekkelijker wil maken.

Profiteren

Voor de fracties van CDA en PVV gaat dat voorstel nog niet ver genoeg. Die vinden dat ook de winkeliers moeten kunnen profiteren van de aangepaste parkeertijden. Daarom komen de twee fracties dinsdagavond met een gezamenlijk wijzigingsvoorstel: gratis parkeren vanaf 17.00 uur in plaats van 18.00 uur van maandag tot en met zaterdag. Dus inclusief de donderdagavond (koopavond). In het collegevoorstel blijft betaald parkeren op donderdag gelden tot 21.00 uur. 

Kosten

Een uur korter betaald parkeren kost de gemeente 125.000 euro per jaar aan gederfde inkomsten. Als het voorstel van CDA en PVV wordt aangenomen, komt daar nog eens 175.000 euro bovenop.

Blauwe zones

De fractie van Lokaal Hengelo komt dinsdagavond met een eigen voorstel. Dat houdt in dat de gemeente parkeerplaatsen in de binnenstad aanwijst als blauwe zones. Bezoekers mogen daar dan maximaal twee uur gratis parkeren. Het gaat in eerste instantie om een proef, tot eind 2020. Lokaal Hengelo heeft daarvoor onder andere het parkeerterrein bij de Bataafse Kamp op het oog.

In samenwerking met indebuurt Hengelo