Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Minkman © Frans Nikkels

Clubtrouw

zijdelingsHet was een piepklein bericht dat een paar weken geleden onze website haalde: een echtpaar werd gehuldigd omdat het 43 jaar supporter was van het eerste elftal van ATC’65. Vanaf 1976 sloeg het geen thuis- en uitwedstrijd over. Als blijk van waardering kregen de man en vrouw van de voetbalclub een bosje bloemen. Een klein gebaar als beloning voor grote clubliefde. 

Ik moest eraan denken toen ATC vorige week op een andere manier in het nieuws kwam. Opstandige ouders zwaaiden met een manifest en betichtten de hoofdtrainer van een dubbele pet. Weg is de clubtrouw. Zoonlief niet opgesteld? Dan gaat ’ie wel naar een andere club! En de ouders verkassen mee. Hup zwart-wit! Oh pardon. Hup rood-wit! Een club is een omhulsel geworden; een clubgebouw, met velden en een tribune. Spelers, trainers en vrijwilligers zijn decorstukken die voor het einde van de voorstelling het toneel verlaten.

  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.

In samenwerking met indebuurt Hengelo