Column Gijs Eijsink in Hengeloos Peil: ‘Eregalerij van bekende kunstenaars in gemeentehuis

VideoHENGELO - Er zou een eregalerij moeten komen van bekende Hengelose kunstenaars in het gerenoveerde stadhuis en nieuwe stadskantoor.

Dat bepleit journalist Gijs Eijsink in zijn column maandag uitgesproken in Hengeloos Peil. Ook meent hij dat de schouwburg anders moet denken en ook verenigingen en scholieren moet toelaten. Veel zalen staan doordeweeks leeg. „Ik vind dat veel meer Hengeloërs van dat dure gebouw gebruik moeten kunnen maken”, aldus Eijsink. Ook zoui er in de schouwburg een kunstzaal ingericht moeten worden.

Opvallende locatie

Eijsink wil ‘op een opvallende locatie’  in het nieuwe gemeentehuis een galerij aan te leggen met kunstwerken van Hengelose kunstenaars die nationale of zelfs internationale bekendheid hebben verworven. „Ik denk aan Theo Wolvecamp, Riemko Holtrop, Eef de Weert, Jacquelien de Jong die onlangs nog een overzichtstentoonstelling had in het Stedelijk Museum te Amsterdam, aan Fré Cohen, Rinus Roelofs wiens bijzondere werk eind vorig jaar in HeArtGallery te bewonderen viel en overigens ook aan schrijvers die tot de literatuur behoren en aan musici zoals de bekende violist Herman Krebbers.”

Volledig scherm
Stil © Still

In samenwerking met indebuurt Hengelo