Swanet Vink, Hermine Banis en Arjen Hoogervorst (vanaf links) van de werkgroep die verdeelkasten voorzien van boerderijtekeningen van Jo Niks.
Volledig scherm
PREMIUM
Swanet Vink, Hermine Banis en Arjen Hoogervorst (vanaf links) van de werkgroep die verdeelkasten voorzien van boerderijtekeningen van Jo Niks. © Robin Hilberink

Corona zorgt voor extra kasten met boerderijtekening in Hengelose wijk

HENGELO - Onlangs werd er een kast beklad. Ze moest zelf met de spons en een reinigingsmiddel aan de slag. Maar dat het enthousiasme van Hermine Banis van de wijkraad Hasseler Es is er geen spatje minder om. Al achttien kasten van nutsbedrijven zijn inmiddels voorzien van een boerderijtekening van Jo Niks.  

 1. Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
  PREMIUM

  Waarom vriend­schap­pen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’

  Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

 1. Segers over voltooid leven: 'Mensen op humane manier helpen is plicht samenleving'
  Play

  Segers over voltooid leven: 'Mensen op humane manier helpen is plicht samenle­ving'

 2. Weerbericht | Komend weekend regen op komst
  Play

  Weerbe­richt | Komend weekend regen op komst