TVO vergadert buiten op het veld.
Volledig scherm
TVO vergadert buiten op het veld. © Orange Pictures/ Wim Busschers

Crisis maakt creatief: TVO Beckum vergadert op het veld

BECKUM - Voordat kan worden begonnen met de aanleg van het nieuwe hybride voetbalveld van TVO in Beckum, moeten de leden daar eerst nog toestemming voor geven. Maar hoe organiseer je dat in coronatijd?

Waarschijnlijk is het niet meer dan een formaliteit. Maar de statuten schrijven nu eenmaal voor dat dit soort uitgaven moeten worden voorgelegd aan de ledenvergadering. In de huidige tijd is dat lastig vorm te geven. Want vergaderen in de kantine kan niet vanwege de coronamaatregelen. 

Maar het bestuur van TVO heeft een creatieve oplossing bedacht. De extra ledenvergadering, op dinsdag 2 juni, zal worden gehouden in de openlucht: op het voetbalveld. Een unicum in de 87-jarige historie van de dorpsclub uit Beckum.

1,5 meter afstand

De Veiligheidsregio Twente heeft officieel toestemming gegeven voor deze bijzondere vergadering: ‘uiteraard wel met inachtneming van alle maatregelen die daarvoor gelden, zoals de onderlinge afstand van 1,5 meter’, meldt het bestuur.

Een kunstgrasveld zou te duur worden voor een kleine vereniging als TVO. In plaats daarvan is gekozen voor een hybride veld: een natuurgrasmat versterkt met kunstgrassprieten. Als de leden akkoord gaan, wordt TVO de eerste club in de gemeente Hengelo met een hybride veld.

Pastorie

Het nieuwe veld komt op de plek van het huidige trainingsveld. Dat voldoet qua afmetingen niet aan de eisen van de KNVB voor officiële wedstrijden. Het moet daarom met enkele meters verlengd worden in de richting van de tuin van de pastorie. Afgesproken is dat TVO een deel van de werkzaamheden zelf uitvoert. Dat scheelt uiteindelijk aanzienlijk in de huurprijs. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo