Volledig scherm
De winnaars van Cunera St. Marcellinus © Scouting

Cunera St. Marcellinus wint regionale scoutingwedstrijden in Beckum

BECKUM - De scouts van Cunera St. Marcellinus uit Hengelo zijn het afgelopen weekend de grote winnaars geworden van de Regionale Scoutingwedstrijden in Beckum. De drie patrouilles van de scoutinggroep bezetten de eerste 3 plaatsen. Hiermee is deelname aan de Landelijke Scouting Wedstrijden veiliggesteld.

Tijdens de Scoutingwedstrijden worden de vaardigheden van de Scouts beoordeeld, zoals tent opzetten, koken, oriëntatietechnieken en samenwerken. Ook kunnen er punten worden verdiend door creatief om te gaan met het thema; dit jaar was dat Wild Wild West’

De Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) zijn van 8 tot 10 juni in Baarn. De vierde plaats was voor de Hendrik Hudson Groep uit Hengelo en plek vijf voor plaatsgenoot Scouting Hasselo.Zij mogen ook naar de LSW. 

  1. 'Obstakels in winkels en cafés'

    'Obstakels in winkels en cafés'

    De Stichting Gehandicaptenraad vroeg voor 2020 3000 euro om uitvoering te geven aan het Verdrag van de VN om algemene voorzieningen ook toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. De stichting laat niet na te wijzen op de vele obstakels in winkels en horecagelegenheden in de stad voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Afgelopen jaar heeft de Gehandicaptenraad veel weten te bereiken. De gemeenteraad heeft diverse zaken in behandeling genomen, Ook het misbruik van de invalidenparkeerkaart werd aangepakt.

In samenwerking met indebuurt Hengelo