Dalmeden Hengelo in verzet tegen hoeve met 52 parkeerplaatsen

VideoHENGELO Ze zijn boos en voelen zich in de luren gelegd door de gemeente.  Inmiddels zestig huiseigenaren en bouwers in het deelproject Kamers 1 en aangrenzend gebied in Dalmeden stellen dat de gemeente hen bij de aankoop van de kavels heeft voorgehouden dat de wijk hoofdzakelijk groen zou blijven.

Nu blijkt dat de gemeente de komst van twintig woningen en negen appartementen wil toestaan. Deze zouden worden gebouwd in de vorm van een Franse boerenhoeve volgens collectief particulier ondernemerschap (CPO), die door de omwonenden als 'te massaal' wordt beoordeeld.

Parkeerplaats

Daarnaast zou dan een verdiepte parkeerplaats worden aangelegd met ruimte voor 52 auto's. Diverse omwonenden kijken straks op het beton van de parkeerplaats uit, niet op het groen dat hen werd voorgespiegeld.

Met een spandoek maken zij hun ongenoegen kenbaar. Mogelijk kunnen zij hun bezwaren binnenkort nog eens toelichten tijdens een politieke markt. VVD-raadslid Jos Rikkerink deed die suggestie eerder.

Volledig scherm
HENGELO - 20180710 - Villabewoners Dalmeden maken groot bezwaar tegen een gebouw in de vorm van een massale Franse boerenhoeve. Editie: HE Foto Christian van der Meij TT20180710 © Christian van der Meij

In samenwerking met indebuurt Hengelo