Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de eerste bijeenkomst van de Koffieleut in het nieuwe onderkomen serveren Karin Schutten en Luuk Muntz de limonade. © Emiel Muijderman

De Koffieleut: initiatief van bewoners in Hengelo tegen eenzaamheid

HENGELO - De Koffieleut, een initiatief van bewoners van een appartementencomplex in de Berflo Es om eenzaamheid onder oudere medebewoners te voorkomen, moest begin deze maand omzien naar een ander onderkomen. Voor die nieuwe ruimte wordt huur gevraagd, maar wie gaat dat betalen?

Een groep oudere huurders van appartementen aan de Leonardstraat in Hengelo komt al zeven jaar lang elke laatste zaterdag van de maand bij elkaar voor een koffieochtend. Op die manier blijven ze in contact met medebewoners en wordt eenzaamheid onder de ouderen voorkomen. De groep, die zichzelf de Koffieleut noemt, ontstond in 2012 toen de eerste bewoners de nieuwe appartementen betrokken. „Niemand kende elkaar, en om elkaar te leren kennen zijn we de koffieochtenden gaan organiseren”, vertelt Luuk Muntz (72). Samen met Karin Schutten (54) en drie andere vrijwilligers is hij de drijvende kracht achter de Koffieleut. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo