Volledig scherm
Het reuzenrad van de Lambertuskermis in Hengelo. © Gemeente Hengelo

De Lambertuskermis staat weer voor de deur

HENGELO - De Lambertuskermis komt er weer aan. Vanaf volgende week 20 september tot en met 24 september staat het centrum weer vol met allerlei kermisattracties.

Stil uurtje

Dit jaar is er voor het eerst in Hengelo - op verzoek van enkele ouders - op zondag 24 september een 'stil uurtje'. In dit uur draaien de attracties zonder licht en geluid. Dit is speciaal gedaan voor kinderen die niet of slecht tegen prikkels kunnen.

Kermismis

In de botsauto's gaat zondag 24 september een opvallende gebeurtenis plaatsvinden. Er wordt namelijk een 'kermismis' gehouden. Om 10.45 uur wordt er vanaf de Lambertusbasiliek naar het kermisterrein gelopen, waar de mis om 11.00 uur begint. Na afloop van de mis wordt er in de basiliek geluncht. Mensen hoeven zich hier niet voor aan te melden.

Candle Night

In de Lambertusbasiliek is er zaterdag 23 september weer een CandleNight. Tussen 18.30 en 23.00 uur kunnen mensen een kaarsje komen opsteken in de, met kaarsen verlichte kerk. Onder andere het koor 'Voices to Heaven' en een zangduo komen de avond muzikaal omlijsten.

Winacties

Via de Facebookpagina van de Lambertuskermis zijn de komende week veel leuke acties. Zo zoeken ze voor 21 september nog een testteam. Dit testteam mag op kosten van de organisatie verschillende attracties testen. Uiteindelijk maakt het testteam een top 3 van hun favoriete attracties.

Gratis bonnen

Alle basisscholieren kunnen op woensdag 20 september tussen 15.00 en 16.30 uur de flyer, die zij van school hebben ontvangen, inleveren. Hiermee krijgen ze twee speciale bonnen, waarmee ze diezelfde dag tussen 15.00 en 18.00 uur in een aantal kermisattracties kunnen. Bij de actie geldt: op=op.

Warenmarkt

De warenmarkt staat op woensdag 20 september en zaterdag 23 september op het stationsplein. Er is een plattegrond te vinden op de Facebookpagina 'Markt Hengelo'. Op de plattegrond is te zien waar welke kraam komt te staan.

In samenwerking met indebuurt Hengelo