Volledig scherm
De Dierenbescherming heeft in Hengelo vier dieren in beslag genomen. De twee honden en een kat zijn 'wandelende skeletten'. © Dierenbescherming

Dierenbescherming neemt ‘wandelende skeletten’ in beslag in Hengelo

HENGELO – Ze waren zwaar verwaarloosd. Drie honden en een kat, die de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) aantrof in een woning in Hengelo, waren graatmager en uitgedroogd. Reden voor de LID om de dieren in beslag te nemen.

‘Twee honden en de kat waren wandelende skeletten’, melden de inspecteurs. Een derde hond was eveneens mager en bleek hartproblemen te hebben. Daarbij ging het om twee Amerikaanse Buldogs en een bastaard.

‘Niet voldoende of slecht eten en drinken’

De dieren hadden duidelijk al langere tijd niet voldoende of heel slecht eten en drinken gekregen, constateerde de LID tijdens het huisbezoek op 6 januari. Nadat een dierenarts concludeerde dat het niet verantwoord was de dieren aan de situatie bloot te stellen, werden de honden en de kat in beslag genomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

De dieren verblijven inmiddels in een opvang, waar ze de juiste zorg krijgen. De dierenbescherming meldt dat het de goede kant op gaat met de honden en de kat: de dieren zijn inmiddels al wat aangekomen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo