Clustermanager Frank Siemerink laat enkele bouwtekeningen zien die inmiddels al zijn gedigitaliseerd. Medewerker Roy ter Brake legt een grote tekening onder de scanner.
Volledig scherm
PREMIUM
Clustermanager Frank Siemerink laat enkele bouwtekeningen zien die inmiddels al zijn gedigitaliseerd. Medewerker Roy ter Brake legt een grote tekening onder de scanner. © Lenneke Lingmont

Digitaliseren van bouwdossiers Hengelo is topklus voor SWB in Borne: ‘We doen meer dan inpakken’

HENGELO/BORNE - Het is een project waar ze er wel meer van willen bij de sociale werkvoorziening: het digitaliseren van de bouwdossiers van de gemeente Hengelo. Na zo’n drie jaar is het einde in zicht. „SWB is meer dan inpakken en groenonderhoud.”

 1. Verkeer in Hengelo: ‘De fiets gaat weer het onderspit delven’

  Verkeer in Hengelo: ‘De fiets gaat weer het onderspit delven’

  HENGELO - „Het echte werk gaat nu pas beginnen”, zei Herman Groeneveld van de ChristenUnie woensdagavond tijdens een politieke markt over hoe Hengelo de mobiliteit in de toekomst wil regelen. Het college van B en W maakte een ‘Koersplan Mobiliteit’ waarin tal van algemeenheden en vergezichten staan, concrete maatregelen worden niet genoemd. „Een uitwerking volgt later in onze visie”, zo gaf wethouder Gerard Gerrits aan.
 2. Waarom politie geen foto toont van Johan S. & 5 andere vragen over jacht op Hengelose nep-cateraar
  PREMIUM

  Waarom politie geen foto toont van Johan S. & 5 andere vragen over jacht op Hengelose nep-cateraar

  HENGELO - ‘Zo’n meesteroplichter nog wat sparen door niet de foto te tonen? Wat een idioterie!’ En: ‘Laat gewoon zijn gezicht zien zonder geblur!’ Zomaar een greep uit de reacties op Facebook na de berichtgeving van De Twentsche Courant Tubantia/Tubantia.nl over de voortvluchtige oplichter Johan S., die in Twente tientallen particulieren en bedrijven heeft gedupeerd. Maar waaróm wordt zijn foto niet getoond? Daaraan liggen diverse argumenten en dilemma’s ten grondslag.

In samenwerking met indebuurt Hengelo