Volledig scherm
© ANP XTRA

Dik strafdossier zit Beckumer in de weg

BECKUM - Een 36-jarige man uit Beckum blijft als justitie haar zin krijgt nog ruim twee jaar achter de tralies. Hij was in november onder voorwaarden vrijgelaten, maar ging opnieuw in de fout. 

Met nog 350 dagen op de lat werd hij gepakt met amfetamine, zou hij hebben ingebroken en brand hebben gesticht bij een recreatiewoning in Lievelde en pallets, kentekenplaten en een container hebben gestolen.

De verdachte ontkende alle feiten, met uitzondering van de amfetamine. De officier van justitie vond dat er voor alle feiten voldoende bewijs lag. Zij eiste de herroeping van de voorwaardelijke invrijheidstelling (350 dagen) en voor de zes feiten gepleegd tussen eind november en begin januari achttien maanden onvoorwaardelijke celstraf. Ze nam daarbij mee dat de verdachte een strafdossier van vijftig pagina's heeft. Bij de inbraak en de brandstichting zou ook een 40-jarige Winterswijkse zijn betrokken. Zij bekende voor de rechter de inbraak, maar zou niet hebben meegeholpen met de brandstichting. Justitie eiste 200 dagen celstraf, waarvan 149 voorwaardelijk en het omzetten van twee voorwaardelijke straffen in een werkstraf.

Uitspraak: 29 april.

In samenwerking met indebuurt Hengelo