Volledig scherm
As 'n Gek in 'n Drek met de Pinksterfeesten in Beckum. © Reinier van Willigen

Drek en Duitse hits met Pinksterfeesten Beckum

BECKUM - Beckumers maken zich op voor de jaarlijkse Pinksterfeesten. Die worden dit weekeinde niet in één, maar in twee tenten gevierd op het evenemententerrein 't Ossenveld aan de Haaksbergerstraat.

Het programma van het dorpsfeest is gevuld met succesnummers uit voorgaande jaren, aangevuld met nieuwe onderdelen. Het feest wordt vrijdagavond geopend met zo'n nieuw onderdeel. Dat wil zeggen, zo goed als nieuw. Na een succesvolle Tirolermiddag tijdens de Midwinterfeesten van 2017, worden deze avond de lederhosen en dirndls weer uit de kast gehaald voor Das Beckumer Ossenveld Fest. Vanaf 20.00 uur schallen de Duitse hits door de feesttent.

Vogelschieten

Na de kinderfeesten op zaterdagmorgen, staat vanaf 15.00 uur het jaarlijkse vogelschieten voor dames, heren en jeugd vanaf 12 jaar op het programma. 's Avonds is er een muzikaal programma met De Høksons & Half um Half en Club Kroket. 

Hollandse avond

Zondag wordt een aantal beproefde succesnummers herhaald, zoals Expeditie Noaberson en MX Air Time. Vanaf 14.30 uur verschijnen de motorrijders aan de start voor een rit over een spectaculaire 500 meter lange crossbaan. Muzikaal talent uit de regio staat vanaf 16.30 uur op het buitenbodem tijdens Noaberrock en ’s avonds is er in de kleine tent een Hollandse avond met optredens van onder meer Frank van Etten, Triple Nix en Martin Dams. In de grote tent speelt de Black Tie Monkey Squad.

As 'n Gek in 'n Drek

Maandag, de laatste dag van de Pinksterfeesten, staat als vanouds As ’n Gek in ’n Drek op het programma. De eerste wagens rijden om 11.30 uur de modderbak in. Het feestweekend wordt afgesloten met muziek van Die Powerhosen, de begeleidingsband van onder meer Heino, Udo Jürgens en Peter Maffay.

Het volledige programma staat op de website van de Pinksterfeesten Beckum.

In samenwerking met indebuurt Hengelo