Volledig scherm
De juryleden van de Wolvecampprijs hebben drie schilders genomineerd. © Heartpool

Drie pure schilders genomineerd
voor Wolvecampprijs in Hengelo

HENGELO - De  jury van de Wolvecampprijs in Hengelo heeft drie kunstenaars genomineerd voor de elfde editie van de tweejaarlijkse Wolvecampprijs. Na uitvoerig beraad kwamen zij tot het unanieme besluit om drie pure schilders te nomineren, Frank Ammerlaan, Raquel van Haver en Sam Samiee.

De jury heeft drie kunstenaars genomineerd die op geheel eigen wijze werken binnen de traditie van de schilderkunst. 

Londen

Raquel van Haver uit Amsterdam kiest in haar werk voor sociaal-culturele en politieke thema’s, Frank Ammerlaan, die woont en werkt in Londen werkt proefondervindelijk met vaak niet geteste technieken en materialen en Sam Samiee, afkomstig uit Iran, schildert sterk autobiografisch.

Presentatie

De prestigieuze Wolvecampprijs is een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst en is in 1998 in het leven geroepen als eerbetoon aan de Hengelose schilder Theo Wolvecamp, lid Cobra- beweging, en de schilderkunst in het algemeen. Op zaterdag 29 september bij de opening van de presentatie van de drie genomineerden in Hengelo bepaalt de jury wie de laureaat van 2018 zal zijn.

Jury

De jury bestaat uit voorzitter Edwin Jacobs, directeur Dortmunder U, Anne Wenzel, beeldend kunstenaar, Özkan Cölpinar, lid Raad voor Cultuur, Krist Gruijthuijsen, directeur KW Berlin en Ralph Keuning, directeur van museum De Fundatie. Eerder viel de prijs ten deel aan Avery Preesman, Rik Meijers, Natasja Kensmil, Robert Zandvliet, Koen Delaere, Marc Bijl, Helen Verhoeven, Aukje Koks en Esther Tielemans.

In samenwerking met indebuurt Hengelo