Volledig scherm
Leerlingen op Hengelose basisscholen maken op school kennis met beeldende kunst, muziek,dans, film en theater. © Gemeente Hengelo

Een acht voor cultuur
op school in Hengelo

HENGELO Leerlingen van de basisscholen in Hengelo zijn enthousiast over de cultuureducatie op school. Ook de leerkrachten zijn positief. Zij waarderen de voorstellingen, projecten en cultuurlessen met een acht. 

Dat blijkt uit de evaluatie die is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Hengelo. Schoolbesturen van Primair en Speciaal Onderwijs hebben samen met wethouder Bruggink een nieuw convenant ondertekend. Hierdoor kunnen de leerlingen ook in de komende vier jaar genieten van culturele activiteiten onder schooltijd.  gemeente Hengelo. 

kennis maken

Bij het programma Cultuurwijs Hengelo werken onderwijs, culturele instellingen en gemeente nauw samen, waardoor vrijwel alle leerlingen in het Primair Onderwijs en Speciaal Onderwijs in Hengelo door het schooljaar heen kennis maken muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur, film en cultureel erfgoed. 

Poppodium

Dat gebeurt op school, maar ook bij de culturele instellingen Oyfo Kunst en Techniek, Bibliotheek Hengelo, Schouwburg Hengelo, poppodium Metropool en Museum Hengelo. De instellingen ontwikkelen, samen met de cultuurcoördinatoren op de scholen, een samenhangend educatief programma voor de meer dan 7200 leerlingen. 

Nieuwsgierig

"Hierdoor  wordt cultuur een deel van het onderwijs. En dat is heel belangrijk”, aldus cultuurwethouder Claudio Bruggink. „Cultuuronderwijs is meer dan een leuke middag. Het zorgt voor betrokken leerlingen die nieuwsgierig worden gemaakt en leren om samen te werken en creatief te denken. "

Volledig scherm
Leerlingen maken kennnis met beeldende kunst. © Gemeente Hengelo

In samenwerking met indebuurt Hengelo