Het Seahorse-terrein.
Volledig scherm
Het Seahorse-terrein. © Christian van der Meij

Eerste aardgasloze woonwijk in Hengelo

HENGELO - De nieuwe woonwijk Woolderlanen, die verrijst op het voormalige Seahorse-terrein, wordt helemaal aardgasloos. Dat hebben de gemeente Hengelo en ontwikkelaar VanWonen afgesproken.

 1. Bestuurders Zwanenhof moeten miljoenen aan schadevergoeding betalen, na echec met zorghotel in Zenderen
  PREMIUM

  Bestuur­ders Zwanenhof moeten miljoenen aan schadever­goe­ding betalen, na echec met zorghotel in Zenderen

  Twee oud-bestuurders van De Zwanenhof moeten vele miljoenen aan schadevergoeding betalen, na het faillissement waardoor de bouw van een zorgcentrum in Zenderen stil kwam te liggen. Dat heeft de rechtbank in Almelo bepaald in een zaak die was aangespannen door curator Frederik Kolman. De bestuurders zijn hoofdelijk aansprakelijk en er was sprake van ‘onbehoorlijk bestuur’, volgens de rechter.
  Hengelo
 2. Dankzij honderden vrijwilligers heeft Hengevelde weer het Grootste Kantinefeest van Nederland (en Zomerfeesten met 25.000 bezoekers)
  PREMIUM

  Dankzij honderden vrijwilli­gers heeft Hengevelde weer het Grootste Kantine­feest van Nederland (en Zomerfees­ten met 25.000 bezoekers)

  Bussen uit Amsterdam, fietsers uit het dorp. Piratenfeest en discomuziek. Het grootste kantinefeest van Nederland. En grote namen als Maan, Antoon en Suzan en Freek. Dat zijn de Zomerfeesten Hengevelde, die vrijdag beginnen. Zes dagen feest, die dankzij honderden vrijwilligers betaalbaar en stabiel blijven. „Omdat wij het hele dorp erachter hebben staan.”
  Hengevelde