Volledig scherm
Het nieuwe koor Mevrouw Hoov heeft de afgelopen maanden flink gerepeteerd. © Reinier van Willigen

Eerste kerstconcert Mevrouw Hoov in Hengelo

HENGELO - Vocaal Theater HOOV uit Hengelo hield eind 2017 op te bestaan. Begin dit jaar is er echter een doorstart gemaakt met een nieuw vrouwenkoor: Mevrouw Hoov. Op 11 december geeft het koor z'n eerste kerstconcert.

Vocaal Theater HOOV (Hengelose Opera en Operette Vereniging) heeft 72 jaar bestaan, maar door een teruglopend ledenaantal en een gebrek aan mannen is het koor opgeheven. Ria van Asselt en Iet Christenhusz zijn lid van het nieuwe vrouwenkoor dat is voortgekomen uit Vocaal Theater HOOV. Het is zonde dat HOOV is opgeheven, vinden ze. Maar ze begrijpen het wel.

"Om een mooie productie neer te zetten, heb je een behoorlijke cast nodig waarbij het aantal mannen en vrouwen redelijk in evenwicht is", legt Ria uit. "Dat was bij HOOV niet meer zo. Gelukkig zag onze dirigent het wel zitten om met een vrouwenkoor verder te gaan. Zo is Mevrouw Hoov ontstaan." Het koor repeteert elke week op dinsdagavond en bestaat uit dertien leden; tien vrouwen zaten al bij Vocaal Theater HOOV en in de afgelopen maanden zijn er drie leden bijgekomen. Maar er kunnen nog meer nieuwe leden bij.

Vuurdoop

Het nieuwe vrouwenkoor heeft de vuurdoop inmiddels achter de rug. Op 10 november gaf Mevrouw Hoov twee optredens in de bibliotheek. Het volgende optreden is het kerstconcert op 11 december in Theater KamaK (20.00 uur). Ria en Iet kijken ernaar uit, maar vinden het ook best spannend. Iet: "Met HOOV hebben we nog nooit een kerstconcert gegeven, dus dit is voor ons ook nieuw." Het wordt een bijzondere avond met bekende en minder bekende, vooral Engelse, kerstliederen. Tussen de liederen door vertelt Minke de Jong van De Verhalenkraal een kerstverhaal. Na afloop is er gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje. De hapjes worden aangeboden door Mevrouw Hoov, de drankjes zijn voor eigen rekening.

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.

In samenwerking met indebuurt Hengelo