Volledig scherm
Het nieuwe koor Mevrouw Hoov heeft de afgelopen maanden flink gerepeteerd. © Reinier van Willigen

Eerste kerstconcert Mevrouw Hoov in Hengelo

HENGELO - Vocaal Theater HOOV uit Hengelo hield eind 2017 op te bestaan. Begin dit jaar is er echter een doorstart gemaakt met een nieuw vrouwenkoor: Mevrouw Hoov. Op 11 december geeft het koor z'n eerste kerstconcert.

Vocaal Theater HOOV (Hengelose Opera en Operette Vereniging) heeft 72 jaar bestaan, maar door een teruglopend ledenaantal en een gebrek aan mannen is het koor opgeheven. Ria van Asselt en Iet Christenhusz zijn lid van het nieuwe vrouwenkoor dat is voortgekomen uit Vocaal Theater HOOV. Het is zonde dat HOOV is opgeheven, vinden ze. Maar ze begrijpen het wel.

"Om een mooie productie neer te zetten, heb je een behoorlijke cast nodig waarbij het aantal mannen en vrouwen redelijk in evenwicht is", legt Ria uit. "Dat was bij HOOV niet meer zo. Gelukkig zag onze dirigent het wel zitten om met een vrouwenkoor verder te gaan. Zo is Mevrouw Hoov ontstaan." Het koor repeteert elke week op dinsdagavond en bestaat uit dertien leden; tien vrouwen zaten al bij Vocaal Theater HOOV en in de afgelopen maanden zijn er drie leden bijgekomen. Maar er kunnen nog meer nieuwe leden bij.

Vuurdoop

Het nieuwe vrouwenkoor heeft de vuurdoop inmiddels achter de rug. Op 10 november gaf Mevrouw Hoov twee optredens in de bibliotheek. Het volgende optreden is het kerstconcert op 11 december in Theater KamaK (20.00 uur). Ria en Iet kijken ernaar uit, maar vinden het ook best spannend. Iet: "Met HOOV hebben we nog nooit een kerstconcert gegeven, dus dit is voor ons ook nieuw." Het wordt een bijzondere avond met bekende en minder bekende, vooral Engelse, kerstliederen. Tussen de liederen door vertelt Minke de Jong van De Verhalenkraal een kerstverhaal. Na afloop is er gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje. De hapjes worden aangeboden door Mevrouw Hoov, de drankjes zijn voor eigen rekening.

  1. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin

    HENGELO - Hij heeft hem voor de dertiende keer opgebouwd, nu voor het allerlaatst. „Zoals pa elk jaar belooft”, zegt zijn dochter Marion lachend. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) kan het niet laten. Nog één keer wil hij iedereen laten zien hoe een kersttuin eruit hoort te zien: „Eén thema, een beetje eenheid en niet allemaal verschillende soorten lampjes die allemaal weer op een andere manier knipperen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo