Volledig scherm
De Emté aan de Mozartlaan. © Google Maps

Emté aan Mozartlaan Hengelo wordt toch geen Jumbo

HENGELO - De kogel is door de kerk: de Emté aan de Mozartlaan in Hengelo wordt niet omgebouwd tot Jumbo-vestiging. Een andere partij is geïnteresseerd in overname van de supermarkt, maar er is nog niets rond. Daarmee blijft de onzekerheid voor de medewerkers van de winkel.

,,Na verder onderzoek ziet Jumbo onvoldoende mogelijkheid voor een rendabele exploitatie van de supermarkt aan de Mozartlaan binnen onze formule”, zegt woordvoerder Laura Valks-Piessens van Jumbo. De Emté stond lang op de nominatie om te worden omgebouwd tot Jumbo-supermarkt. Die optie is van de baan.

Helft van de prijs

De winkel sluit woensdag de deuren. Die dag gaan alle producten in de Emté voor de helft van de prijs weg. Deze week zijn de medewerkers van de supermarkt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Over de verdere toekomst van de winkel is Jumbo niet concreet. Het consortium is volgens Valks-Piessens ‘in verregaande onderhandeling’ met een partij over overname van de supermarkt. De woordvoerder wil niet prijsgeven om welke partij het gaat. Op het winkelcentrum aan de Mozartlaan zoemt de naam Aldi rond.

Definitief

Er resteren twee scenario’s voor de grootgrutter: overname, of definitieve sluiting. In het eerste geval treden de medewerkers van de supermarkt in dienst van de overnamepartij, meldt de woordvoerder. ,,Mocht de overname niet tot stand komen, dan ziet Jumbo zich genoodzaakt om de winkel definitief te sluiten. Voor de medewerkers is in dat geval de Sociale Begeleidingsregeling van toepassing. Jumbo zet zich dan maximaal in om de medewerkers te herplaatsen binnen onze organisatie.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo