Voorzitter Frans Tillemans (rechts) ontving vrijdag van wethouder Claudio Bruggink de erepenning vanwege het 110-jarig bestaan van de Volksuniversiteit Hengelo. Met daarbij, ingelijst en wel, de voorkant van het eerste programmaboekje.
Volledig scherm
Voorzitter Frans Tillemans (rechts) ontving vrijdag van wethouder Claudio Bruggink de erepenning vanwege het 110-jarig bestaan van de Volksuniversiteit Hengelo. Met daarbij, ingelijst en wel, de voorkant van het eerste programmaboekje. © Mirande Leferink

Erepenning voor 100-jarige Volksuniversiteit Hengelo

HENGELO - De Volksuniversiteit Hengelo nam vrijdagmiddag met trots van de gemeente de Erepenning van Hengelo in ontvangst. Wethouder Claudio Bruggink overhandigde de penning.

 1. RIBO Hengelo kan maar niet genoeg krijgen van hergebruikt materiaal
  PREMIUM

  RIBO Hengelo kan maar niet genoeg krijgen van herge­bruikt materiaal

  HENGELO - Voor de bouw van het Restauratie- en Innovatielab van de stichting RIBO zijn nog meer materialen nodig die hergebruikt kunnen worden. „Dat is een blijvende zoektocht", zegt projectleider Martin Bellers. Zojuist heeft de stichting 35 stuks zogenoemde ‘gelamineerde liggers’ aangekocht van de Universiteit Leiden. Het hout kan straks mooi, na verwerking, worden gebruikt om een dakconstructie in het nieuwe onderkomen.
 2. In Hengelo is zelfs een bloembak aan een strenge controle onderworpen
  PREMIUM
  column

  In Hengelo is zelfs een bloembak aan een strenge controle onderwor­pen

  Ik heb hem nog niet gezien, maar wel al veel over hem gehoord. Er loopt een ambtenaar rond in de binnenstad die zichzelf heeft benoemd tot ‘inspecteur bloembakken’. Hij is op zoek naar ernstige misstanden. Zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Hij is onverbiddelijk en streng als hij meent dat er grenzen overschreden worden. Deze waakhond heeft het dus voorzien op bloembakken. Niet gelijk in paniek raken, misschien loopt hij uw deur voorbij.

In samenwerking met indebuurt Hengelo