Volledig scherm
© MAS Architecten

Flats in Hengelose Es worden comfortabeler

HENGELO - Woningcorporatie Welbions gaat in de Hengelose Es 344 flatwoningen opknappen.

De splitlevelwoningen in flats aan de Jan Tooropstraat, Nico Werkmanstraat, Weusthagstraat, Peter Rubensstraat en Pieter Breughelstraat worden flink onder handen genomen. In oktober beginnen de werkzaamheden.

Comfortabeler

De woningen worden comfortabeler en duurzamer gemaakt, geeft Welbions aan. Uitgangspunt daarbij is wel dat de woningen beschikbaar blijven voor de doelgroep die in aanmerking komt voor de laagste huren in de sociale woningbouw.

Onveilig gevoel

De renovatieplannen worden besproken met de bewoners. Daarvoor is een klankbordgroep opgericht met vertegenwoordigers uit de vijf flats. Ze hebben bij Welbions kenbaar gemaakt wat ze graag anders zien. Zo geven ze onder meer aan dat ze graag iets gedaan willen hebben aan de slecht zichtbare entrees en het onveilige gevoel in de galerijen en trappenhuizen. De huurders mogen tijdens het groot onderhoud in de woningen blijven wonen.

Wensen bewoners

MAS Architecten uit Hengelo heeft van Welbions de opdracht gekregen om een plan te maken. Er ligt nu een ontwerp voor de binnen- en buitenkant. Wensen van bewoners zijn hierin meegenomen. De huizen worden niet compleet opnieuw ingedeeld, om de huren betaalbaar te houden.

Zien hoe het nu is en hoe het wordt? Bekijk het hieronder.

In samenwerking met indebuurt Hengelo